Reklám
Oktatás, Brazília
Szociális
Az országban hiányoznak, orvosok, ápolók, kórházak, klinikák és gyógyszertárak számos területen. A városok munkavállalókat egészségügyi és nyugdíjreform. Vidéki munkavállalók és az állami alkalmazottak csak néhány társadalombiztosítási juttatások, főként az orvosi ellátást, a jobb oldali területen van. 1988 Óta az alkotmányban rögzített, 40 órás munkahét melyik. Szegénységben élő brazilok sok. A népesség leggazdagabb 10 százalékának van több mint 51,3 %-ában a háztartás jövedelme, míg csak hét százalékkal rendelkezésre állnak a legszegényebb 40 százalékát (1989).
Oktatás és kultúra
Az első portugál telepesek elfogadott számos vámügyi és kifejezéseibe indiánok. A gyarmati korszak alatt milliói fekete afrikai rabszolgák voltak száműzött-Brazília után. A vallási mítoszok katolicizmus keverve, és megmutatta a figyelemre méltó spiritualist való egyedi afro-brazil-cult rituálék. A többek között ezek kultuszok van a candomblé. A brazil vállalat erősen befolyásolja a portugál, olaszok, németek és az országban a spanyolok keresztül terjesztették európai kulturális ötleteket.
Oktatás és iskolai
Hét 14 évnél fiatalabb gyermekek alapfokú oktatás az ingyenes és kötelező. 15 Év feletti népesség körülbelül 80 százalékát is olvashassanak és írhassanak. Leginkább az elsődleges és a másodlagos iskolák fennmaradnak, az állam és a helyi hatóságok által. Vannak sok főiskolák, a római katolikus egyház. Az egyes államok és magán társulások megosztani az egyetemek Brazíliában felelősséget. Az 1980-as évek végén Brazília volt több mint 850, az ilyen intézmények (beleértve a 73 egyetemek). Körülbelül 1,4 millió diákok ott tanult. A vezető egyetemek tartalmazzák az Egyetem, Brasilia (1961), az Egyetem, São Paulo (1934) Campinas Katolikus Egyetem (1941), a Szövetségi egyetemi, Rio de Janeiro (1920) päpstlich és a päpstlich Katolikus Egyetem, Rio Grande do Sul (194)a Porto Alegre.