Reklam
Brezilya eğitim
Sosyal
Ülkede doktorlar, hemşireler, hastaneler, klinikler ve eczaneler için birçok alanda yetersiz olduğunu. Kentlerde işçi sağlığı ve pansiyon bulunmaktadır. Kırsal işçi ve devlet çalışanları sadece esas olarak tıbbi bakım, doğru alanında birkaç sosyal faydalar vardır. 1988'den beri 40 saatlik çalışma haftası Anayasa bağlantılı olduğu. Yoksulluk içinde yaşayan Brezilyalılar çok. Sadece yedi yüzde kullanılabilir en yoksul yüzde 40 (1989) ise en zengin 10 yüzde nüfusun üzerinde hane geliri yüzde 51.3 var.
Eğitim ve Kültür
İlk Portekizli yerleşimciler, birçok gelenek ve yerli Amerikalılar kavramları kabul etmiştir. Sömürge döneminde, siyah Afrikalı köleler milyonlarca Brezilya sonra sınırdışı. Dini mitler Roma Katolikliği ile karışık ve ritüeller ile dikkat çeken cinci benzersiz bir afro-Brezilya kült gösterdi. Bu kültleri candomblé arasındadır. Brezilya toplum güçlü Portuguese, İtalyanlar, Almanlar ve İspanyollar ülkenin üzerinden dağıtıldı Avrupa kültürel fikirler etkilenir.
Eğitim ve okul
İlköğretim yedi 14 yaşından büyük çocukların ücretsizdir ve zorunlu. 15 Yaş üzerindeki nüfusun yaklaşık yüzde 80'i okumak ve yazmak. En birincil ve ikincil okullar, devlet ve yerel yönetimler tarafından korunur. Ayrıca birçok kolej Roma Katolik Kilisesi vardır. Tek tek devletlerin ve özel dernekler üniversiteler Brezilya sorumluluğunu paylaşmak. Lerin, Brezilya (73 üniversiteler dahil) gibi kurumların daha fazla 850 vardı. Yaklaşık 1.4 milyon öğrenci orada okudu. En önde gelen üniversitelerinden University of Brasilia (1961), São Paulo Üniversitesi (1934), päpstlich Catholic University of Campinas (1941), Federal University of Rio de Janeiro (1920) içerir ve päpstlich Catholic University of Rio Grande do Sul (194)Porto Alegre.